ΕΣΠΑ
e banner  banners
e banner  banners

12.01 ISO 22000:2018 – Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

4

Στόχος : Να μάθουν τι είναι συστήματα ασφάλειας τροφίμων . Να κατανοήσουν και να μελετήσουν τις απαιτήσεις του προτύπου και να μάθουν πως θα τις εφαρμόσουν με βάση τις ανάγκες της δικής τους επιχείρησης . Να αποκτήσουν τις γνώσεις για το τι είναι νομοθετική απαίτηση και τι είναι προαιρετικό στα πλαίσια συνεχούς βελτίωσης.

 

Σε ποιους απευθύνεται :

  • Τεχνολόγους Τροφίμων,
  • Χημικούς,
  • Γεωπόνους που εργάζονται στον Τομέα των Τροφίμων,
  • Φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων,
  • Υπεύθυνους ασφάλειας τροφίμων,
  • Στελέχη βιομηχανιών τροφίμων,
  • Στελέχη μαζικής εστίασης,
  • Άτομα με θέσεις ευθύνης στην παραγωγή, την διανομή, την εμπορία και την παράθεση των τροφίμων,
  • Εσωτερικούς επιθεωρητές συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων.
  • Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τροφίμων
  • Οποιοδήποτε άτομο έχει ενδιαφέρον για την επιμόρφωση στον τομέα της Τεχνολογίας Τροφίμων – Προτύπων ISO.

Θεματικές Σεμιναρίου:

  • Εισαγωγικές έννοιες
  • Εισαγωγή στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
  • Αρχές των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
  • Διεργασιακή Προσέγγιση – Κύκλος Βελτίωσης
  • Αρχές HACCP – Δομή του ΣΔΑΤ
  • Εισαγωγή για το πρότυπο ISO 22000
  • Πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού
  • Ηγεσία: ηγεσία & δέσμευση, πολιτική, ρόλοι & υπευθυνότητες
  • Σχεδιασμός: αντιμετώπιση απειλών, αξιοποίηση ευκαιριών, στόχοι & σχεδιασμός αλλαγών
  • Υποστήριξη: Πόροι, επαγγελματική επάρκεια ευαισθητοποίηση, επικοινωνία & τεκμηριωμένες πληροφορίες
  • Λειτουργία Οργανισμού, προαπαιτούμενα, ιχνηλασιμότητα, έκτακτες ανάγκες
  • Ανάλυση κινδύνων, επικύρωση του μέτρου ελέγχου και σχέδιο ελέγχου κινδύνων.
  • Επαλήθευση σχετικά με τα PRP και ανάλυση αποτελεσμάτων
  • Έλεγχος προϊόντων και μη συμμορφώσεων, διορθώσεις και διορθωτικές ενέργειες, απόσυρση / ανάκληση
  • Παρακολούθηση, μέτρηση, ανάλυση και αποτίμηση επιδόσεων
  • Εσωτερική επιθεώρηση και ανασκόπηση από τη Διοίκηση
  • Βελτίωση, συνεχής βελτίωση και επικαιροποίηση του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων.

                                                                                                                   12

                                                                                                                                      Webinar