Στόχος : Να μάθουν τι είναι συστήματα ασφάλειας τροφίμων . Να κατανοήσουν και να μελετήσουν τις απαιτήσεις του προτύπου και να μάθουν πως θα τις εφαρμόσουν με βάση τις ανάγκες της δικής τους επιχείρησης . Να αποκτήσουν τις γνώσεις για το τι είναι νομοθετική απαίτηση και τι είναι προαιρετικό στα πλαίσια συνεχούς βελτίωσης.
Σε ποιους απευθύνεται :
- Τεχνολόγους Τροφίμων,
- Χημικούς,
- Γεωπόνους που εργάζονται στον Τομέα των Τροφίμων,
- Φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων,
- Υπεύθυνους ασφάλειας τροφίμων,
- Στελέχη βιομηχανιών τροφίμων,
- Στελέχη μαζικής εστίασης,
- Άτομα με θέσεις ευθύνης στην παραγωγή, την διανομή, την εμπορία και την παράθεση των τροφίμων,
- Εσωτερικούς επιθεωρητές συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων.
- Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τροφίμων
- Οποιοδήποτε άτομο έχει ενδιαφέρον για την επιμόρφωση στον τομέα της Τεχνολογίας Τροφίμων – Προτύπων ISO.
Θεματικές Σεμιναρίου:
- Εισαγωγικές έννοιες
- Εισαγωγή στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
- Αρχές των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
- Διεργασιακή Προσέγγιση – Κύκλος Βελτίωσης
- Αρχές HACCP – Δομή του ΣΔΑΤ
- Εισαγωγή για το πρότυπο ISO 22000
- Πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού
- Ηγεσία: ηγεσία & δέσμευση, πολιτική, ρόλοι & υπευθυνότητες
- Σχεδιασμός: αντιμετώπιση απειλών, αξιοποίηση ευκαιριών, στόχοι & σχεδιασμός αλλαγών
- Υποστήριξη: Πόροι, επαγγελματική επάρκεια ευαισθητοποίηση, επικοινωνία & τεκμηριωμένες πληροφορίες
- Λειτουργία Οργανισμού, προαπαιτούμενα, ιχνηλασιμότητα, έκτακτες ανάγκες
- Ανάλυση κινδύνων, επικύρωση του μέτρου ελέγχου και σχέδιο ελέγχου κινδύνων.
- Επαλήθευση σχετικά με τα PRP και ανάλυση αποτελεσμάτων
- Έλεγχος προϊόντων και μη συμμορφώσεων, διορθώσεις και διορθωτικές ενέργειες, απόσυρση / ανάκληση
- Παρακολούθηση, μέτρηση, ανάλυση και αποτίμηση επιδόσεων
- Εσωτερική επιθεώρηση και ανασκόπηση από τη Διοίκηση
- Βελτίωση, συνεχής βελτίωση και επικαιροποίηση του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων.


