ΕΣΠΑ
e banner  banners
e banner  banners
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – ΕΦΕΤ
efet

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. διοργανώνει πιστοποιημένα προγράμματα υποχρεωτικής κατάρτισης προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων, σε θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ο ΕΦΕΤ στο Πλαίσιο του Καν.(ΕΚ) 852/2004 και σύμφωνα με την ΥΑ 14708/2007 υποχρεώνει όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων να εκπαιδεύσουν όλο το προσωπικό τους που χειρίζεται τρόφιμα σε βασικές αρχές ασφαλείας και υγιεινής των τροφίμων.

Το πρόγραμμα αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων:

  • Παραγωγής
  • Επεξεργασίας
  • Αποθήκευσης
  • Μεταφοράς
  • Λιανικού – Χονδρικού εμπορίου
  • Διάθεσης τροφίμων
  • Αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής
  • Μαζικής εστίασης (όπως εστιατόρια, κέτερινγκ, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής, αλλαντοποιίας, παραγωγής γύρου κλπ)

Η εκπαίδευση, διάρκειας 10 ωρών, κρίνεται ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από τον ΕΦΕΤ καθώς η κατάρτιση όσων χειρίζονται τρόφιμα, θεωρείται από τον ΕΦΕΤ απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή παραγωγή, διανομή και αποθήκευση των τροφίμων.

Η εκπαίδευση αυτή έχει σκοπό την κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα υγιεινής και ασφαλείας των τροφίμων σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και η προστασία του καταναλωτή. Με την εκπαίδευση υλοποιείται η νομοθετική απαίτηση της ΥΑ 14708/2007, σύμφωνα με την οποία οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων εξασφαλίζουν την κατάρτιση σχετικά με τη υγιεινή των τροφίμων όλων όσων χειρίζονται τρόφιμα στην επιχείρηση τους. Προκειμένου να ικανοποιείται η ανάγκη των επιχειρήσεων για εκπαίδευση του προσωπικού τους, υλοποιούνται συνεχώς επιμορφωτικά προγράμματα.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Οι καταρτιζόμενοι θα πάρουν την οριστική πιστοποίησή τους από τον ΕΦΕΤ με την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις που διοργανώνονται αποκλειστικά από τον ΕΦΕΤ.

Πάτρα: Παντανάσσης 4, τηλ. 2610701392, patra@ergasiakek.gr

Αμαλιάδα: Ιπποκράτους 16, τηλ. 2622023601, grammatia@ergasiakek.gr

Πύργος: Κουντουριώτη 3, τηλ. 2621021988, pyrgos@ergasiakek.gr

Κατερίνη: Κίτρους 41, τηλ.  2351023481, katerini@ergasiakek.gr

Ιωάννινα: Μαρίκας Κοτοπούλη 68, τηλ. 2651071772, ioannina@ergasiakek.gr

ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Δείτε τους όρους χρήσης κάνοντας κλικ εδώ

Πρόσθεσε πρώτος μια κριτική.

Παρακαλώ, συνδεθείτε για να αφήσετε μια κριτική
Προσθήκη στη Wishlist